Ontbijtsessie: Family vs. publicly owned companies: how to get the best out of both worlds?

Ontbijtsessie: Family vs. publicly owned companies: how to get the best out of both worlds?

Donderdag 19 april organiseerde SDH een ontbijtbijeenkomst rond het thema organizational development, met speciale focus op de verschillen tussen familiebedrijven en corporate geleide bedrijven. Centraal stond de vraag: wat kunnen we van elkaar leren; welke kenmerkende eigenschappen van de ander zouden we meer moeten benutten?

Over de gastsprekers

Gespreksleiders zijn Marcel Voets (Upane) en Lars Doyer (AWVN), beiden gepokt en gemazeld in het bedrijfsleven. Zo was Voets o.a. HR-directeur bij Procter&Gamble, Coca-Cola Enterprises, TomTom en Bavaria. Doyer is manager en senior consultant in het team Arbeidsverhoudingen van de AWVN (Algemene Werkgeversvereniging Nederland), met een achtergrond als arbeidsjurist en trainer/coach/facilitator.

De 7 S’en van McKinsey

Aan de hand van de zeven S’en van McKinsey schetsen Voets en Doyer kort de meest kenmerkende karakteristieken van enerzijds family-owned companies en anderzijds de publicly-owned en de ‘best of both worlds’ zoals zij die zien. Zo komen achtereenvolgens aan de orde: Shared values, Strategy, Structure, Systems and Processes, Staff, Skills en Style. “Wat herken je?”, vragen ze de tafelgenoten. Zo ontstaat een geanimeerde uitwisseling van kennis en ervaringen.

Toegevoegde waarde SDH ontbijtsessie

“Inspirerend om op deze manier ervaringen met elkaar uit te wisselen”, aldus de deelnemers na afloop. “Veel van de beschreven theorie kunnen we onderbouwen vanuit eigen ervaring. Prettig om elkaar op deze manier, puttend uit eigen praktijk, aan te kunnen vullen.”

Download hier het complete verslag van de ontbijtsessie.